2024 grudzień listopad październik wrzesień sierpień lipiec czerwiec maj kwiecień marzec luty styczeń 2023 grudzień listopad październik wrzesień sierpień lipiec czerwiec maj kwiecień marzec luty styczeń 2022 grudzień listopad październik wrzesień sierpień lipiec czerwiec maj kwiecień marzec luty styczeń 2021 grudzień listopad październik wrzesień sierpień lipiec czerwiec maj kwiecień marzec luty styczeń 2020 grudzień listopad październik wrzesień sierpień lipiec czerwiec maj kwiecień marzec luty styczeń 2019 grudzień listopad październik wrzesień sierpień lipiec czerwiec maj kwiecień marzec luty styczeń 2018 grudzień listopad październik wrzesień sierpień lipiec czerwiec maj kwiecień marzec luty styczeń 2017 grudzień listopad październik wrzesień sierpień lipiec czerwiec maj kwiecień marzec luty styczeń 2016 grudzień listopad październik wrzesień sierpień lipiec czerwiec maj kwiecień marzec luty styczeń 2015 grudzień listopad październik wrzesień sierpień lipiec czerwiec maj kwiecień marzec luty styczeń 2014 grudzień listopad październik wrzesień sierpień lipiec czerwiec maj kwiecień marzec luty styczeń 2013 grudzień listopad październik wrzesień sierpień lipiec czerwiec maj kwiecień marzec luty styczeń 2012 grudzień listopad październik wrzesień sierpień lipiec czerwiec maj kwiecień marzec luty styczeń 2011 grudzień listopad październik wrzesień sierpień lipiec czerwiec maj kwiecień marzec luty styczeń 2010 grudzień listopad październik wrzesień sierpień lipiec czerwiec maj kwiecień marzec luty styczeń 2009 grudzień listopad październik wrzesień sierpień lipiec czerwiec maj kwiecień marzec luty styczeń 2008 grudzień listopad październik wrzesień sierpień lipiec czerwiec maj kwiecień marzec luty styczeń 2007 grudzień listopad październik wrzesień sierpień lipiec czerwiec maj kwiecień marzec luty styczeń 2006 grudzień listopad październik wrzesień sierpień lipiec czerwiec maj kwiecień marzec luty styczeń 2005 grudzień listopad październik wrzesień sierpień lipiec czerwiec maj kwiecień marzec luty styczeń 2004 grudzień
link1
link2
link3
|
Link :: 15.09.2009 :: 20:18 Jak na 3 tygodnie pracy, to nieźle mi się układa. Tylko doskwiera to puste miejsce w domu. Nie chce się ani gotować, ani sprzątać - tu już zacznę bo krzyczy na mnie :(
Tata połamany w szpitalu, siostra zdołowana małżeństwem - udało mi się pomóc, nie mam pojęcia jak to zrobiłam, ale cieszę się, że jej lepiej.
Co jest u mnie najbardziej "na topie"? Otóż pustka, szczególnie wtedy jak uda mi się wrócić wcześniej do domu - tak jak dziś - i zaczynam żałować, że nie mam już nic do załatwienia, ani że nie muszę nigdzie jeździć...
Czekam... bardzo... na Powrót...
Co dzień kochając cię płaczę,
tęsknię za tobą - patrząc,
oczy mi popieleją,
wiedzą, że nie zobaczą.
(...)
Uczę się ciała na pamięć
i umiem. Widać dusza
jest jeszcze, która kłamie,
a we mnie śmierć porusza.
Po snów kipieli ciemnej
szukam cię, tak się spalam,
ręce mi nadaremne
jak ptak, co gniazdo kala.
Krzysztof Kamil Baczyński Pragnienia
Komentuj(0)
Link :: 19.09.2009 :: 17:20 Mam wreszcie wolną sobotę (tzn. prawie nigdzie nie muszę iść). Oczywiście cała zmarnowana (no prawie).
Sprzątnęłam dom trochę i pranie zrobiłam i wreszcie przesadziłam świerk :)
Ale żałuję bo nie zrobiłam tego, co planowałam... tak na prawdę nic nie planowałam ale mam parę rzeczy do zrobienia i znów odłożyłam. Cholera!
Piękno
To, co jest w każdym człowieku,
w każdej duszy
i w każdym ciele
jest piękne.
To co jest we mnie,
to co jest w Tobie
i to co jest w Bogu,
jest jeszcze piękniejsze , wspanialsze.
Natomiast to co jest dzisiaj,
co będzie juto, co jest teraz,
jest trudne i straszne,